10 leggyakoribb hiba, amit nőként elkövethetsz ismerkedéskor

  1. Az érzelmei érvelés : Érzelmeid alapján következtetsz, azt gondolod, hogyha valahogy érzel, az igaz, függetlenül a tényektől. Ismerkedés után úgy ÉRZED a lelki társaddal találkoztál, mert a kémia rendkívül erősen működik közöttetek, a szex elképesztő. Te ÉRZED, hogy megtaláltad a nagy Őt. Ám, van egy kis bökkenő: a VALÓSÁG mást mutat. Annyira nem érdekled, mert nem keres, napokig eltűnik. Te elkezdesz szorongani, magadban keresed a hibát- ezzel az önértékelésed csökken. Logikusan nem tudod megmagyarázni, hogy miért Ő az igazi számodra azonkívül, hogy azért, mert úgy „érzed”. Az érzelmi érvelés egy kognitív torzítás, ami nem a tényeken alapul. Egyedül az számít, hogyan viselkedik veled a másik.
  2. Elfelejted, hogy a férfi minőség alapvetően a kezdeményezésről, irányításról, cselekvésről szól :  Az a férfi, aki valóban szeretne megismerni, az megy utánad megállás nélkül, mint a buldózer. Ha valóban komolyan akar téged az a férfi, nem merül fel benned a kérdés, hogy miért nem keres. Ebből fakadóan fogod magad érzelmileg biztonságban érezni magadat mellette, mert az illető elegendő figyelmet szentel neked.  A férfi kezdeményezi először a randit,  a szexet és végül ő az, aki térdre ereszkedve kéri meg majd a kezedet- tehát a férfi minőséget ő viszi bele a kapcsolatba. Persze, átveheted a szerepét, de hosszú távon biztos jó lesz az?
  3. Azt gondolod, hogy tudod kontrollálni: próbálod befolyásolni, hogy megszerezd és nehogy elhagyjon, elutasítson. Ezt a kontroll érzetet nehéz felismerni, mert többnyire tudattalan viselkedés. Gyakran mögötte ott van a bizalmatlanság, ezért inkább elébe szaladsz a dolgoknak és átveszed a férfi szerepét. Például elsőként hívod a randi után, programokat találsz ki vagy az első randin szexuális kapcsolatot létesítesz, hogy a férfi könnyen kötődjön-  minden áron biztonságban szeretnéd magadat tudni. Ettől a viselkedéstől azonban menekülnek a férfiak.
  4. Volt egy remek randid és túlgondolod egyből: jót beszélgettetek, vonzalom is volt részedről, remekül érzed magad a randi közben és után, de a pasas nem jelentkezik. Fejben már azt is kigondoltad, hogy hány gyereketek lesz. Csinosnak nevezett, azt mondta jól érezte magát Veled, de még sem keres. Kiakadsz, nem tudod miért nem hív, s írsz neki üzenetet vagy magadra veszed és keresed, hogy mit rontottál el. Ez hiba, mert ezzel átveszed a kezdeményezést és a saját bizonytalanságodat mutatod vele.
  5. Azt hiszed, hogy a függetlenséged lesz vonzó egy férfi számára: okos vagy, tanult, önálló, független, intelligens nő, aki nem mellesleg még vonzó is. Szereted hangsúlyozni a függetlenségedet, hogy nem szorulsz segítségre, te mindent megoldasz magadtól. Kérlek gondolkodj el, hogy ilyen esetben mi a szerepe a férfinak az életedben?A férfi szereti érezni, hogy szükség van rá. Ha mindent megoldasz egyedül, hogyan lehetne az erős, védelmező bástya melletted?

    6. Férfinak a szívéhez érzésein át  vezet az út, nem a fején keresztül. Hiába beszélgettek el jól mindenről, ha nem nyílsz meg neki. A haverjaival is jól el tud beszélgetni a racionális dolgokról, például a gazdasági helyzetről. A férfi a fejében él, ezért, ha onnan közelíted meg, úgy fog rád nézni, mint egy másik férfira. Ennek következménye az, hogyha nem mutatsz meg neki egy másik világot, nem fog rád nőként tekinteni. Ettől persze még érezhet szexuális vágyat feléd és remek beszélgető partnere lehetsz. S, mit jelent az a másik világ? A Te sajátos megéléseid egyes helyzetekkel kapcsolatban, az érzelmeid megélése- s, egyben ez az érzelmi intimitás alapja.

7. Még mindig az exeden lógsz: hasonlítgatod az exedhez az új pasit, nem vagy még túl rajta. Exekről beszélsz a randikon, azt egy férfi sem szereti, sőt…

8. Egyből dobod az első randi után, mert nem volt kémia: Amennyiben nem undorodsz a randi partnered külsejétől és szimpatikus számodra, érdemes neki adni még egy esélyt. Ugyanis a vonzalom kialakulhat később is! A mesterkélt online társkeresős randikon sokkal nagyobb lehet a feszültség, mint egy spontán ismerkedéskor- az pedig gátolhatja a vonzalom kialakulását. A vonzalom, a szexuális vágy könnyebben alakul ki aktív programok során, így érdemes azt szervezni első randira.

9. Úgy kezeled a pasit, hogy biztos, hogy bántani fog: nem bízol benne, hangoztatod, hogy “tuti te is olyan vagy, mint a többi”. Fordítsd meg: neked hogy esne, ha a férfi akivel randizol, úgy állna a dologhoz, hogy „a nők megbízhatatlanok, minden nő egyforma”? A saját bizalmatlanságod csökkenti annak az esélyét, hogy intimitás alakuljon ki köztetek. Ugyanis, ha Te bizalmatlan vagy, biztosan meglátszik a viselkedésedben. Például nem nyílsz meg vagy taktikázol.

1o. Nem azt mutatod, amit valójában szeretnél: előfordulhat olyan, hogy tudattalanul mást mutathatsz, mint, amit szeretnél. Laza lánynak mutatod magad, közben meg komolyra vágysz. Az is lehet, hogy tudatosan megfogalmazod magadnak, hogy most nem keresel párkapcsolatot, eközben még is komolyra vágysz tudattalanul, csak a félelmeid, korábbi csalódásaid gátolnak ebben.  Például ennek egyik “tünete”, hogy belemész “friends with benefits”-be, aztán egy idő után mégis szenvedsz, hogy a férfi nem akar komolyat tőled. Olyan is előfordulhat, hogy azt mondod komolyat szeretnél, de rendszerint 2 hónap után valami elromlik és véget vetsz a bontakozó kapcsolatnak. A tudattalan működések felderítéséhez jó döntés szakember segítségét kérni.

+1. Online chatelsz vele napokig, hetekig, úgy hogy még soha nem találkoztatok: mi történik ilyenkor? Elkezdesz egy első benyomást kialakítani a virtuális térben az illetőről. Idealizálod őt, elképzeled a hangját,  kinézetét, a mosolyát. Mivel nem látod az arcát, sokszor a smilekat veszed érzelmi reakciónak. Az esély a csalódásra elég nagy emiatt. Azt javaslom, ha online ismerkedsz, akkor legyél a mielőbbi találkozás híve, úgy, hogy nem chateltek át napokat. Persze érdemes megvárni amíg a férfi kezdeményezi.

Szeretnél társat találni? Érdekel, hogyan tudnád tudatosabban kezelni az ismerkedést, a kapcsolataidat?