10 leggyakoribb hiba, amit nőként elkövethetsz ismerkedéskor

  1. Összekevered a kémiát az összeilléssel: Úgy érzed a lelki társaddal találkoztál, a pasi jóképű, a kémia rendkívül erősen működik közöttetek, a szex elképesztő. Te ÉRZED, hogy megtaláltad a nagy Őt. Ám van egy kis bökkenő: annyira nem érdekled, nem keres folyamatosan. Te elkezdesz szorongani. Érdekli, hogy Veled aludjon, de randizni nem visz. Kedves Veled, de elköteleződni nem akar. Olykor eltűnik a pasi. Logikusan nem tudod megmagyarázni, hogy miért Ő az igazi számodra és tényként kezeled azt, hogy azért, mert úgy „érzed”.
  2. Elfelejted „a férfi akar, a nő dönt szabályt”: a férfi jön, akar, udvarol, szeretne birtokolni. Az a férfi, aki Téged akar, az jön megállás nélkül, mint a buldózer. Ebből fakadóan fogod magad érzelmileg biztonságban érezni mellette. A férfi hív először randira, ő csókol meg, ő fogja a szexet kezdeményezni először, ő az, aki előtted térdre ereszkedve megkéri a kezedet. Te pedig az a személy vagy, aki eldönti, hogy igen vagy nem. Soha ne mondj igent olyanra, amire érzésed szerint nemet mondanál és soha ne vedd át a férfi szerepét azzal, hogy Te mész a férfi után.
  3. Azt gondolod, hogy tudod kontrollálni: próbálod befolyásolni, hogy megszerezd. Hívogatod randi után, programokat találsz ki, első randin jövőről beszélsz, családról, minden áron biztonságban szeretnéd magadat tudni. Ettől a viselkedéstől menekülnek a férfiak.  Az is előfordulhat, hogy rosszul bánik Veled és abban reménykedsz, hogy majd Ő megváltozik és kedvesebb lesz, rájön arra, hogy mennyire fontos vagy neki.
  4. Volt egy remek randid és túlgondolod egyből: jót beszélgettetek, vonzalom is volt részedről, remekül érzed magad a randi közben és után, de a pasas nem jelentkezik. Fejben már azt is kigondoltad, hogy hány gyereketek lesz. Csinosnak nevezett, azt mondta jól érezte magát Veled, de még sem keres. Kiakadsz, nem tudod miért nem hív, s írsz neki üzenetet vagy magadra veszed és keresed, hogy mit rontottál el. Sajnos az, hogy mi történik a randi alatt nem számít, csak az, hogy utána keres-e. A „tett beszél” itt kifejezetten érvényes és az ismerkedés első szakaszában meg pláne.
  5. Azt hiszed, hogy a teljesítményed és a függetlenséged lesz vonzó egy férfi számára: okos vagy, tanult, önálló, független, intelligens nő, aki nem mellesleg még vonzó is. Azt gondolod ettől leszel értékes egy férfi számára. Azt hangoztatod, hogy milyen jó, hogy Te ennyire független vagy neked semmiben sem kell segíteni, Te mindent megoldasz magadtól. Nem érted, miért nincs senkid. Kérlek gondolkodj el, hogy ilyen esetben mi a szerepe a férfinak az életedben?A férfi szereti érezni, hogy szükség van rá. Ha mindent megoldasz egyedül, hogyan lehetne az erős, védelmező bástya melletted?

    6. Férfinak a szívéhez érzésein át  vezet az út, nem a fején keresztül. Hiába dumáltok el jól, ha képtelen vagy bármiféle érzelmet mutatni felé, illetve megmozgatni érzelmileg.  A haverjaival is jól el tud beszélgetni a gazdaságról és minden másról is. A férfi a fejében él, ezért, ha onnan közelíted meg, úgy fog rád nézni, mint egy másik férfira. Ennek következménye az, hogyha nem mutatsz érzelmeket, nem fog rád nőként tekinteni. Ettől persze még érezhet szexuális vágyat feléd és remek beszélgető partnere lehetsz.

7. Még mindig az exeden lógsz: hasonlítgatod az exedhez az új pasit, nem vagy még túl rajta. Emiatt nehéz az új férfi felé igazán nyitni, ha még más felé is érzel. Exekről beszélsz a randikon, azt egy férfi sem szereti, sőt..

8. Egyből dobod az első randi után, mert valami nem felelt meg az elvárásaidnak: lista van a fejedben milyennek kellene lennie Mr. tökéletesnek. Ábrándozol álmaid randijáról, ezért, ha nem úgy alakul, akkor dobod is az illetőt első randi után. Például késett 5 percet, nem kísért haza; stresszes volt, emiatt bénázott, de Te egyből elítéled, holott lehet csak: váratlanul tovább kellett melóznia, ezért késett vagy épp azért van rossz kedve, mert a főnöke lebaszta, esetleg nem volt ideje enni és leesett cukra, ezért bénázott kicsit.

9. Úgy kezeled a pasit, hogy biztos, hogy bántani fog: nem bízol benne, hangoztatod, hogy “tuti te is olyan vagy, mint a többi”. Fordítsd meg: neked hogy esne, ha a férfi akivel randizol, úgy állna a dologhoz, hogy „a nők megbízhatatlanok, minden nő egyforma”? A saját bizalmatlanságod csökkeni annak az esélyét, hogy intimitás alakuljon ki köztetek, ami segíti a kötődés és elköteleződés létrejöttét.

1o. Nem azt mutatod, amit valójában szeretnél: előfordulhat olyan, hogy tudattalanul mást mutathatsz, mint, amit szeretnél. Láttam már ilyenre több esetet is. Előfordulhatnak olyan tudattalan működések, amiket lehet nem veszel észre. Például tudatosan nem keresel párkapcsolatot, de még is komolyat szeretnél tudattalanul,  például belemész “friends with benefits”-be, aztán közben még is szenvedsz, hogy a férfi nem akar komolyat Tőled. Olyan is előfordulhat, hogy azt mondod komolyat szeretnél, de még is 2 hónap után valami rendre elromlik és véget vetsz a bontakozó kapcsolatnak. A tudattalan működések felderítéséhez jó döntés szakember segítségét kérni.

+1. Online chatelsz vele napokig, hetekig, úgy hogy még soha nem találkoztatok: mi történik ilyenkor? Elkezdesz egy első benyomást kialakítani a virtuális térben az illetőről. Idealizálod őt, elképzeled a hangját,  kinézetét, a mosolyát. Mivel nem látod az arcát, sokszor a smilekat veszed érzelmi reakciónak. Az esély a csalódásra elég nagy emiatt. Azt javaslom, ha online ismerkedsz, akkor legyél a mielőbbi találkozás híve, úgy, hogy nem chateltek át napokat.

Nyugi, senki sem született ismerkedési szakértőnek!

Szeretnél társat találni? Érdekel, hogyan tudnád tudatosabban kezelni a kapcsolataidat?